Архиве: октобар 2012

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

10-30-2012-12-53-26-PMДом културе „Стеван Мокрањац” у Неготину, прославио је 17 година постојања. Углавном радно, уз дар публици, концерт Триа „Амикус“ из Београда и наступ тројице врсних гитариста млађе генерације, професора гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски“. Огњен Грчак, Милош Јањић и Слободан Миливојевић су на великој сцени неготинског Дома културе свирали музику Моцарта, Бизеа, Баха и Белинатија.

КОНЦЕРТ ТРИА „АМИКУС“

plakat-AmikusДом културе „Стеван Мокрањац“ обележиће у четвртак 25. октобра 2012. године Дан Установе. Тим поводом неготинској публици концертом у Дому културе представиће се трио Амикус из Београда. Концерт ће бити одржан у Дому културе у среду, 24.октобра 2012.г са почетком у 20 сати, улаз слободан.

АМИКУС трио
Након дугогодишњег дружења јавила се идеја за формирање триа „Амикус“, како би то дружње добило и креативну ноту. Чине га тројица врсних гитариста млађе генерације – Милош Јањић, Огњен Грчак и Слободан Миливојевић.

8. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ (KIDS FEST) У НЕГОТИНУ

8_Kids-FestОсми по реду KIDS FEST (Дечији филмски фестивал), у градовима Србије, у Неготину ће бити одржан у периоду од 22. до 28. октобра у биоскопу.
Дом културе је у свој програм сврстао и овај Фестивал, намењен најмлађем узрасту.
Филмови који ће бити приказани на Фестивалу пажљиво су одабрани и новије су продукције. Већина филмова је анимирана, а сви су синхронизовани тако да са лакоћом може да се прати њихов садржај.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТРАНСИЛВАНИЈА“

Четвртак, 18.октобар 2012. у 20 сати
Сала Дома културе

Transilvanija_plakat„Трансилванија“ је позоришни комад о транзицији између светова, из света живих у свет мртвих и свет вампира. Главни протагонисти су чланови влашке породичне банде која пљачка на Дунавуу дослуху са органима власти, тежећи да свој биѕнис легализује и уведе у мирније токове.

Tekст и режија:
Драган Николић
.

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА НЕВЕНКЕ СТОЈСАВЉЕВИЋ

Четвртак,11.октобар 2012 у 20 сати
галерија Дома културе

RukopisНевенка Стојсављевић се појавила у преломном раздобљу наше уметности када је графичка дисциплина на домаћој сцени узимала маха и полако али сигурно постајала незаобилазни чинилац наше ликовне стварности једнако важан колико и остале уметничке гране.

ДВЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

crvenkapaУ среду , 10.октобра  Док културе “Стеван Мокрањац”, организује позоришни програм за децу. На сцени у Дому културе биће игране две позоришне представе. За најмлађи узраст луткарска представа “Црвенкапа”, а за школски узраст на сцени ће бити постављена представа “Три прасета”.

ОДРЖАНА АУДИЦИЈА ЗА „ШЉИВИК“

 

Vionera PaunovicУ Дому културе «Стеван Мокрањац» у Неготину, 1. октобра, одржана је аудиција за емисију «Шљивик». Учествовало је близу 600 извођача, а селекциона комисија коју су чинили Светлана Азањац, уредник емисије и представник суорганизатора Слободан Глигоријевић, одабрали су по два најбоља учесника за сваку категорију.

У категорији вокалних солиста учествовало је 26 певача, а на даље такмичење пласирали су се: Наташа Николић, чланица КУД-а «Аранђел Матић» из Поповице и Вионера Пауновић из Неготина.
.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани