izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: октобар 2012

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

10-30-2012-12-53-26-PMДом културе „Стеван Мокрањац” у Неготину, прославио је 17 година постојања. Углавном радно, уз дар публици, концерт Триа „Амикус“ из Београда и наступ тројице врсних гитариста млађе генерације, професора гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски“. Огњен Грчак, Милош Јањић и Слободан Миливојевић су на великој сцени неготинског Дома културе свирали музику Моцарта, Бизеа, Баха и Белинатија.

КОНЦЕРТ ТРИА „АМИКУС“

plakat-AmikusДом културе „Стеван Мокрањац“ обележиће у четвртак 25. октобра 2012. године Дан Установе. Тим поводом неготинској публици концертом у Дому културе представиће се трио Амикус из Београда. Концерт ће бити одржан у Дому културе у среду, 24.октобра 2012.г са почетком у 20 сати, улаз слободан.

АМИКУС трио
Након дугогодишњег дружења јавила се идеја за формирање триа „Амикус“, како би то дружње добило и креативну ноту. Чине га тројица врсних гитариста млађе генерације – Милош Јањић, Огњен Грчак и Слободан Миливојевић.

8. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ (KIDS FEST) У НЕГОТИНУ

8_Kids-FestОсми по реду KIDS FEST (Дечији филмски фестивал), у градовима Србије, у Неготину ће бити одржан у периоду од 22. до 28. октобра у биоскопу.
Дом културе је у свој програм сврстао и овај Фестивал, намењен најмлађем узрасту.
Филмови који ће бити приказани на Фестивалу пажљиво су одабрани и новије су продукције. Већина филмова је анимирана, а сви су синхронизовани тако да са лакоћом може да се прати њихов садржај.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТРАНСИЛВАНИЈА“

Четвртак, 18.октобар 2012. у 20 сати
Сала Дома културе

Transilvanija_plakat„Трансилванија“ је позоришни комад о транзицији између светова, из света живих у свет мртвих и свет вампира. Главни протагонисти су чланови влашке породичне банде која пљачка на Дунавуу дослуху са органима власти, тежећи да свој биѕнис легализује и уведе у мирније токове.

Tekст и режија:
Драган Николић
.

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА НЕВЕНКЕ СТОЈСАВЉЕВИЋ

Четвртак,11.октобар 2012 у 20 сати
галерија Дома културе

RukopisНевенка Стојсављевић се појавила у преломном раздобљу наше уметности када је графичка дисциплина на домаћој сцени узимала маха и полако али сигурно постајала незаобилазни чинилац наше ликовне стварности једнако важан колико и остале уметничке гране.

ДВЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

crvenkapaУ среду , 10.октобра  Док културе “Стеван Мокрањац”, организује позоришни програм за децу. На сцени у Дому културе биће игране две позоришне представе. За најмлађи узраст луткарска представа “Црвенкапа”, а за школски узраст на сцени ће бити постављена представа “Три прасета”.

ОДРЖАНА АУДИЦИЈА ЗА „ШЉИВИК“

 

Vionera PaunovicУ Дому културе «Стеван Мокрањац» у Неготину, 1. октобра, одржана је аудиција за емисију «Шљивик». Учествовало је близу 600 извођача, а селекциона комисија коју су чинили Светлана Азањац, уредник емисије и представник суорганизатора Слободан Глигоријевић, одабрали су по два најбоља учесника за сваку категорију.

У категорији вокалних солиста учествовало је 26 певача, а на даље такмичење пласирали су се: Наташа Николић, чланица КУД-а «Аранђел Матић» из Поповице и Вионера Пауновић из Неготина.
.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани