ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

01. април 2011, Неготин

sajt-grupnaОпштинска смотра рецитатора “Песниче народа мог” окупила је у организацији Дома културе “Стеван Мокрањац” и Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” 51 рецитатора.

У категорији млађег узраста, од првог до четвртог разреда основне школе, прво место је освојила Марија Милошевић, представница КУД “Стеван Мокрањац” из Неготина. Друго место припало је Јелени Матовић из ОШ “Хајдук Вељко” у Штубику, а треће Марији Шамић из основне школе “Павле Илић Вељко” у Прахову. У конкуренцији 26 такмичара, стручни жири у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности, Аца Видић, књижевник и главни и одговорни уредник издавачке куће “Интелекта” из Ваљева и Милица Матијевић, новинар и библиотекар, похвалио је Жељка Васиљевића, ученика основне школе “Павле Илић Вељко” у Прахову.

Прва у категорији средњег узраста је Јана Чеклановић, ученица ОШ “Вук Караx    џић”. Другопласирани је Алекса Грујић, такође из ОШ “Вук Караџић”, док је треће место освојила Марија Стојановић, ученица ОШ “Бранко Радичевић”. У конкуренцији 17 такмичара, похваљена је Невена Трбољевац из основне школе “Вера Радосављевић”.

Титулу најбољег рецитатора у старијем узрасту понео је гимназијалац Душан Ракоњац. Друга је, такође гимназијалка Ана Станојевић, трећа Милица Зовкић, четврта Јована Џунић, обе из “Неготинске гимназије”, а пета Дијана Гагић из Пољопривредне школе “Рајко Боснић”. У конкуренцији од осморо средњошколаца похваљен је Немања Ерић, ученик Музичке школе “Стеван Мокрањац”.

Најбоље пласирани рецитатори, по троје у категорији млађег и средњег узраста, као и петоро у старијем, представљаће општину Неготину на Окружној смотри рецитатора која ће 9.априла бити одржана у Бору.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани