КЛАСИКА ЗА СВЕ У ПОНЕДЕЉАК

web_Negotinsko-Leto_ArtIst_1У понедељак 25. јула од 21 сат, на свом платоу, Дом културе „Стеван Мокрањац“, у сарадњи са Удружењем АртИст,  приредиће концерт одабране класичне музике под називом „Класика за све“.

Удружење АртИст чине музички уметници који су своју професионалну каријеру отпочели педагошким радом у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, уводећи децу и омладину у чаробни свет музике. Кроз рад Удружења, ови музички педагози настоје да класичну музику приближе широј публици. На то их, кажу, обавезује и спознаја да живе и раде у родном граду најславнијег српског композитора, Стевана Мокрањца, уједно и оснивача прве музичке школе у Србији (1899), уз пијанисту Цветка Манојловића и композитора Станислава Биничког. Концепт концерта „Класика за све“ чине композиције одабране ослушкивањем музичког укуса и афинитета неготинске публике. Председник Удружења АртИст, основаног са циљем популаризације уметничке музике кроз организацију уметничких програма и афирмацију перспективних извођача, је Миља Виденовић, мастер музичких студија и професор клавира у УШ „Стеван Мокрањац“.

Пред неготинском публиком, у оквиру концерта „Класика за све“, поред Миље Виденовић наступиће солисти: Стеван Каранац, тенор, докторант извођачких уметности на катедри за соло певање Факултета музичке уметности у Београду и Магдалена Антић, сопран, професор УШ „Стеван Мокрањац“, добитница многих награда из соло певања. Као солисткиња, наступиће и Валентина Димитријевић, професор флауте у УШ „Стеван Мокрањац“.

Концерт у понедељак, 25.јула, на платоу испред Дома културе, почиње у 21 сат.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани