МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА 2022.

web_miholjski_susreti_sela_2022Манифестација „Михољски сурети села 2022“ биће одржана, уз покровитељство Министарства за бригу о селу Републике Србије и Општине Неготин, у крајинском селу Јабуковац, у недељу 27. новембра. Циљ манифестације „Михољски сусрети села 2022“ која се ове године организује у 87 градова и општина, је неговање културе и традиције, и обогаћење друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.

У недељу ће кроз целодневни програм бити представљени народни обичаји, стваралаштво, традиција, музика, игра, песма, као и пастирска и спортска  надметања, са циљем обогаћивања друштвеног и спортског живота сеоског становништва и промовисања традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

У недељу у 8 часова, у Цркви Вазнесења Господњег биће одржана света литургија а свечано отварање манифестације је предвиђено за 10 часова у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу. Након отварања манифестације уследиће наступи Хора Свете Тројице из Неготина и ученика школе, и пастирска и спортска надметања. За 13 часова заказана је фудбалска утакмица фудбалских клубова „Полет“ из Јабуковца и „Браник“ из Штубика. Програмом је предвиђено предавање Родољуба Живадиновића, председника СПОС-а на тему „Могући начини борбе против климатских промена у пчеларству“, изложба народних ношњи, старих заната, хране, меда и лековитог биља од 17 часова и културно-уметнички програм од 19 часова. Манифестација „Михољски сусрети села“, представља својеврсну завршницу Сусрета села општине Неготин 2022 коју је Министарство за бригу о селу подржало средствима у износу од 500.000 динара а учешће Општине Неготин износи 100.000 динара.  Суорганизатор манифестације је Дом културе „Стеван Мокрањац“.

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани