izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: новембар 2013

ПОЗНАТИ ФИНАЛИСТИ „СОНГ-а 2013″

song_2013 plakatСиноћ су у биоскопу одржани последњи 7. класификациони сусрети СОНГ-а 2013.  Учествовале су све четри средње школе и три основне школе из Неготина. Екипе је оцењивао стручни жири у саставу Рада Анђелковић, Марко Костић и Душанка Ботуњац.

АДАМ ПУСЛОЈИЋ ПРОМОЦИЈА КЊИГА ИЗАБРАНИХ ПЕСАМА

Петак, 22.новембар у 12 сати
мала сцена – биоскоп Крајина

Adam_PuslojicДом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин и уметничко удружење „Крајински круг“ позивају Вас у петак, 22.новембра 2013.године (тачно у подне) на промоцију књига:

ИЗАБРАНИХ ПЕСАМА АДАМА ПУСЛОЈИЋА

и на изложбу слика и цртежа

MOМЧИЛА ГОЛУБОВИЋА КАНИЈА
„ПОРТРЕТИ ПЕСНИКА НИКИТЕ СТАНЕСКУА“

ЧАЈ ОД ЈАСМИНА

Уторак, 19.новембар у 20 сати
сала Дома културе
улаз: 300 динара

plakat - caj od  jasminaТекст – Весна Станковић
Драматизација – Жељко Јовановић
Приредио – Бода Нинковић
Костими – Ивана Гутеша
Музика – Љуба Нинковић
Кореограф – Желјко Гроздановић
Улоге:
Бода Нинковић,  Весна Станковић,  Милена Васић.

СОНГ 2013

song_2013 plakat“СОНГ-2013” – Сусрети омладине Неготина, почеће у уторак 12. новембра у 19 сати, на Малој сцени Дома културе у згради Биоскопа Крајина.  Као и ранијих година, одвојено ће се такмичити основне од средњих школа, у класификационим сусретима учествоваће само по једна екипа сваке такмичарске вечери, максималан број учесника је ограничен на 25, а у финалним сусретима који ће се одржати у Дому културе у децембру месецу, снаге ће одмерити по две најбоље пласиране екипе из оба узраста и то 11. и 12.децембра. Екипе ће ове године оцењивати стручни жири у саставу: Душанка Ботуњац, Рада Анђелковић и Марко Костић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани