ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

viber_image_2021-05-19_11-44-38Милица Ћосић, ученица Неготинске гимназије, Марија Маринковић из ОШ „Вук Караџић“ и Леа Рајић из ОШ „Вера Радосављевић“ , представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву, будући да су освојиле прва места у старијем, средњем и млађем узрасту на Окружној смотри одржаној у Неготину.

Одлуком жирија, друго место у старијој категорији додељено је Христов Стефану, ученику Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ Буково, треће Мии Станковић, ученици Неготинске гимназије, а четврту позицију заслужила је Милица Јевремовић из исте школе.
У средњем узрасту друго место освојила је Софија Видановић из неготинске ОШ „Вера Радосављевић“, а треће Ања Тричковић  из ОШ „ Вера Радосављевић“.

Сара Шкодрић из ОШ „Павле Илић-Вељко“ Прахово  је другопласирана у млађем узрасту. Треће место припало је Душану Мишићу из ОШ „Бранко Радичевић“ из Неготина.

Надметање у говору на Окружној смотри у Неготину, организованој у онлајн формату, пратио је жири у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Предраг Грбић, глумац, и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани