46. „СУСРЕТИ СЕЛА“

web_ssela3_2019У сусрет почетку 46. традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва „Сусрети села 2019.“, у просторијама организатора, Дома културе „Стеван Мокрањац“ одржан је заједнички састанак  предстaвника месних заједница и културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће на  овогодишњим „Сусретима села“. Састанку су присуствовали и Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Татјана Панић, чланица Општинског већа задужена за културу, туризам и информисање.

Присутне је на почетку, у име организатора манифестације, Дома културе, поздравила  Јованка Стефановић-Станојевић, в.д. директора. Покровитељ манифестације и ове године је Општина Неготин, а представницима учесника се испред локалне самоуправе обратио  Владимир Величковић,  председник Општине Неготин.

- Изражавам велико поштовање, што из године у годину, уз подршку нашег Дома културе, улажете велике напоре и трудите се да манифестација која од заборава чува нашу традицију и обичаје одржи континуитет  и  траје. Задовољство ми је што међу вама и млађих представника, који ће уз, оне искусније, наставити да негују и чувају изворно народно стваралаштво нашег краја.  С обзиром на константан одлив становништва, поготову у селима, ваш рад у културно-уметничким друштвима у вашим селима и ваша истрајност, још су вреднији. Мени је, као вашем суграђанину изузетно задовољство што ова манифестација окупља велики број учесника и  ми ћемо се, као локална самоуправа, увек трудити да вам будемо на располагању и да помогнемо да нас сваке године буде све више– истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

За учешће у манифестацији која ће бити одржана по 46. пут пријавило се 7 месних заједница:  Јабуковац,  Јасеница, Сиколе, Шаркамен, Штубик, Кобишница и Чубра.

Пропозиције такмичења остале су исте. Општина Неготин, као покровитељ манифестације обезбедиће ове године по 70.000 динара за свако културно уметничко друштво, за припрему и организацију, док ће Дом културе обезбедити превоз учесника и озвучење.

„Сусрети села 2019“ почињу 6. априла, а завршна смотра биће одржана у мају, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин, када ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 46. по реду манифестације „Сусрети села“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани