Архиве: Ликовни програм

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „МАГИЈА“ АНЕ БАРАЋ

web2У препуној галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину у уторак 17.10.2023. отворена је изложба слика „Магија“ Ане Бараћ. О њеном стваралаштву говорио је мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе, а окупљеним посетиоцима обратила се и ауторка.
Сликарство је Ани Бараћ донело слободу мисли и изражавања, могућност да унутрашњи свет одвоји од спољашњег, да га учини маштовитим, лепшим. Њена мисија је да покрене све оно у човеку што га може усрећити, орасположити и научити да свако дело посматра другачије, јер, како каже, ништа није онако како се на први поглед чини. Боје су за Ану Бараћ емоционално средство изражавања и ту су, пре свега, да покрену емоције код посматрача.

ИЗЛОЖБА СЛИКА, АНЕ БАРАЋ – МАГИЈА

web_izlozba

У уторак, 17. oктобра у 19 сати у галерији Дома културе
биће отворена изложба слика

АНЕ БАРАЋ
МАГИЈА

Улаз је слободан
ДОБРО ДОШЛИ

ЧЕТВРТ ВЕКА НЕГОТИНСКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ „ЕХО МУЗИКЕ“

lik_kol_7Традиционална Ликовна колонија „Ехо музике“ окупила је ове године осморо уметника.
То су: Валентина Савић, керамичарка, Владимир Аландер, ЗД вајар, Борис Шћулац, индустријски дизајнер, Оливера Лазовић, видео аниматор, Милан Стошић, вајар, Исидора Николић, графички дизајнер, Милош Ћосовић, магистар уметности и Славиша Савић, примењени графичар.

.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web11

7. јун /СРЕДА/
19.00 сати
ЧУВАРИ ГАЛАКСИЈЕ
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 17.00 сати

8. ЈУН /ЧЕТВРТАК/
19.00 сати
МАЧКЕ У МУЗЕЈУ
Цена улазнице 250 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 17.00 сати
.
ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПОДУНАВСКЕ СЛИКЕ“ ВЕЉКА MИХАЈЛОВИЋА

web1У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба академског сликара, графичара и цртача Вељка Михајловића, који се неготинској публици представио својим циклусом „Подунавске слике“.
Реч је о 14 слика које чине уметниково виђење значајних утврђења, археолошких локалитета и других знаменитости на обалама Дунава, од Београда до Кладова.
Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе „Стеван Мокрањац“. Вељко Михајловић приредио је преко 220 самосталних и био учесник многобројних групних изложби.

ШЕТЊА ГАЛЕРИЈОМ ДОМА КУЛТУРЕ – ИЗ СТАЛНЕ ПОСТАВКЕ

Iz Stalne postavke_Ljubisa Djuric_Radjanje i umiranjeПредстављамо дело „Рађање и умирање“, уметника Љубише Ђурића. Слика, настала 2002. године, је рађена комбинованом техником и може се видети као један од изабраних радова за овогодишњу „Сталну поставку“ Дома културе „Стеван Мокрањац“. Љубитељи сликарства који желе да разгледају изложене слике у Галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ су добродошли сваког радног дана од 9 до 14 часова. Дођите да разгледамо све уметничке радове 17 сликара, избор Дома културе за традиционалну изложбу слика „Стална поставка“.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА И СЛИКА „СВЕТИЦА & ГРЕШНИЦА“

web4У галерији Дома културе отворена је изложбе цртежа и слика СВЕТИЦА & ГРЕШНИЦА аутора Нинослава Јовановића из Зајечара
У одабраном стваралачком опусу Нинослава Јовановића, песника и сликара уживали су бројни љубитељи ликовне уметности. Изложба је отворена до 7. априла.

ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА И СЛИКА СВЕТИЦА И ГРЕШНИЦА

web_izlozba
Галерија Дома културе
Отварање изложбе цртежа и слика
СВЕТИЦА & ГРЕШНИЦА
аутора Нинослава Јовановића из Зајечара
Уторак 21. март у 19 сати
Добро нам дошли!

ОТВОРЕНА СТАЛНА ПОСТАВКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ИЗ ФОНДА ДОМА КУЛТУРЕ

web_4У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба изложба радова из богате колекције наше институције културе.
-Замишљена као годишњи избор уметничких дела из колекције Дома културе, Стална поставка нуди ликовној публици делимичан преглед наше богате збирке. Током година, нарочито захваљујући ликовној колонији Дома културе, а затим и доброј вољи уметника који су поклањали своје радове, створена је збирка која садржи више од 500 уметничких дела, слика, цртежа, графика, скулптура, фотографија, дигиталних принтова- истакао је мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе.

СТАЛНА ПОСТАВКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ИЗ ФОНДА ДОМА КУЛТУРЕ

Plakat  У уторак, 07. Фебруара  у 19 сати у галерији Дома културе
биће отворена изложба

СТАЛНА ПОСТАВКА  ЛИКОВНИХ РАДОВА
ИЗ КОЛЕКЦИЈЕ  УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ДОМА КУЛТУРЕ

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АНИТЕ ГАВРИЛОВИЋ

web2Анита Гавриловић из Неготина, чланица Удружења ликовних уметника „Луна” из Ниша и Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили” Пожаревац, представила се у уторак, 22. новембра, на самосталној изложби, радовима из циклуса „Сагоревање“. Изложба је, у присуству бројне публике, отворена у Галерији неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“, организатора изложбе, и моћи ће да се разгледа и наредних дана.

ИЗЛОЖБА АНИТЕ ГАВРИЛОВИЋ – „САГОРЕВАЊЕ“

web_plakatУ уторак, 22. новембра у 19.00 сати у галерији Дома културе отварање изложбе ликовних радова Аните Гавриловић.
Биће изложено осамнаест ликовних дела из циклуса Сагоревање.

ДОБРО ДОШЛИ

ОДРЖАНА ИЗЛОЖБА СЛИКА СА 28. САБОРА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА „ЗАЈЕЧАР 2022.“

web_1Захваљујући сарадњи Дома културе “Стеван Мокрањац” и Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић”, у Неготину је у четвртак, 10. новембра отворена изложба слика са 28. Сабора ликовних уметника “Зајечар 2022.”

ИЗЛОЖБA – 28. САБОР ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА ЗАЈЕЧАР 2022.

web_izlozba-ZajecarУ Четвртак 10. новембра у 20.00 сати у галерија Дома културе отварање изложбе 28. Сабора ликовних уметника- Зајечар 2022.

На изложби ће бити представљено десеторо уметника и деветнаест ликовних радова.

ДОБРО ДОШЛИ

24. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА – ЕХО МУЗИКЕ

web-1У току је 24. ликовна колонија Ехо музике. Овогодишњи сазив броји осморо визуелних уметника из Краљева, Ниша, Панчева и Београда.
Ствараоци су: Смиљка Јовановић, Милица Николић, Јана Митровска, Марија Коњикушић , Борис Станић, Никола Гоцић, Вук Палибрк и Милан Перишић.

24. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА – ЕХО МУЗИКЕ

web_24_likovna-kolonija
У петак 01. јула почиње 24. Ликовна колонија Ехо музике. На колонији учествује деветоро уметника. Ликовни радови учесника овогодишњег сазива, биће приказани на изложби у оквиру фестивала Мокрањчеви дани  2022. године. Ликовна колонија траје од 01. до 06. јула.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „MЕТЕОРИ – КОЛОРИСТИЧКИ ЦРТЕЖИ“

web_04У уторак 21. јуна, у галерији Дома културе, отворена је изложба академске сликарке Драгане Катић. Поставка обухвата избор колористичких цртежа из циклуса „Метеори“. Представљено је 40 радова рађених техником сувог пастела на папиру. Изложба траје до 5. јула.

.

.

ИЗЛОЖБА, ДРАГАНA КАТИЋ

web_DKaticИзложба
Драгана Катић

Метеори – колористички цртежи

Галерија Дома културе
Уторак, 21. јун у 20.00 сати
.
ДОБРО ДОШЛИ

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА 27. САБОРА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА “ЗАЈЕЧАР 2021.”

web1У галерији Дома културе “Стеван Мокрањац” у Неготину отворена је изложба радова насталих на 27. Сабору ликовних уметника “Зајечар 2021.” Изложено је 15 слика и једна скулптура осморо уметника: Мирољуба Сретеновића из Kрагујевца, Недима Хаџи Ахметовића-Мафе и Драгољуба Фируловића-Фирула из Неготина, Дејана Трајковића из Врања, Мирка Стокића и Данице Kрстић из Зајечара, Милана Радаковића из Сомбора и Рајка Р. Kаришића из Београда.

ИЗЛОЖБA – 27. ЛИКОВНA КОЛОНИЈA ЗАЈЕЧАР 2021.

web_lik_kolonija-1У Среду 9. марта, 19:00 сати у галерија Дома културе отварање изложбе 27. Ликовне колоније Зајечар 2021.

На изложби ће бити представљено осморо уметника и петнаест ликовних радова.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани