ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА ЖИВАНКЕ ДРАГОШАНОВИЋ

web-izlozba-4У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба цртежа Живанке Драгошановић, уметнице и песникиње из Мајданпека. Ликовна публика имала је прилику да види већи број радова мањег формата рађених хемијском оловком на тонираним папирима.

-Живанка Драгошановић се представља серијом апстрактних цртежа. Иако се ради о прилично апстрактној форми, у готово свим цртежима се појављују и одређени антропоморфни облици – истакао је Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе „Стеван Мокрањац“.  Занимљиво је да је ова свестрана уметница, за своју поезију у хаику форми, добила високо признање у Јапану 2000. године.

- Композиција њених цртежа је савршена, она одсликава њену душу- надахнуто је поручио уметник Драгиша Ђосић,  чијих је неколико графика употпунило поставку изложбе.

Живанка Драгошановић је рођена 1945.године у Мајданпеку.  Живела је у Неготину, где је била репрезентативни голман прволигашког рукометног клуба „Хајдук Вељко“. Бави се поезијом, а песме су објављиване у „Тимоку“ , „Развитку“ и  „Крајинском видокругу“. Објавила је збирке песама „Пролеће бубалажа“ и „Рукомет песама“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани