КОНЦЕРТ АУТОРА И КОМПОЗИТОРА ВЛАСТИМИРА СТАНИСАВЉЕВИЋА ШАРКАМЕНЦА

Концерт аутора и композитора Властимира Станисављевића Шаркаменца  одржаће се 10. октобра у Дому културе Стеван Мокрањац Неготин са почетком у 20 сати.

То је ауторско вече ВластимираPLAKAT-WEB-1 Станисављевића- Шаркаменца композитора и књижевника које је са великим успехом одржано ове године у Паризу у оквиру Дана српске културе-2015 . Концерт се састоји из два циклуса песама. Првог дела из циклуса РАДОСНИХ МАНАСИРСКИХ ПЕСАМА у којем су опевани сви наши најзначајнији манастири речју и музиком (Хиландар, Студеница, Грачаница, Богородица Љевишка, Дечани, Манасија, Буково, Тумане итд.) А други део из циклуса песама КРШНИХ ГРАНА БАДЕМА у којима су опевани Неготин, Крајина Хајдук Вељко итд. Стихове ће говорити сам аутор а учествују следећи уметници:

СЛАВКО НИКОЛИЋ, тенор
МИОДРАГ ЧОЛАКОВИЋ, клавир
ПЕТАР ГОЛУБОВИЋ, гитара
ВЛАСТИМИР СТАНИСАВЉЕВИЋ – говори стихове

По многим гледаоцима који су прошле године слушали овај наступ у цркви Св. Сава у Паризу и ове године у Културном центру Србије у Паризу ово је један од најбољих српских концерата у дијаспори.  „Властимир је несумњив Мокрањац данашњих дана чије песме и стихови одишу оригиналношћу, свежом инвенцијом, све песме су проживљене и што је најважније и текст и музику је написао сам аутор који их заиста осећа. Тако данас нико у Србији не пише и не ствара.“- ФРАНКФУРТСКЕ ВИЈЕСТИ .

Неготинска публика имаће прилику да чује нешто ново и оригинално

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани