ПОЧИЊУ 46. „СУСРЕТИ СЕЛА“

web_ssela_2019Овогодишња традиционална манифестација изворног народног стваралаштва, „Сусрети села 2019.“ почиње у суботу 6. априла у Јасеници где ће као домаћин и прошлогодишњи победник,  КУД“Живорад Петровић-Дудић“  дочекати КУД „Младост“ из Чубре.  У недељу 7. априла у Сиколу ће наступити КУД „Чучук Стана“, као домаћин и гости из Штубика, КУД „Прераст“.

За учешће у манифестацији која ће ове године бити одржана по 46. пут пријавило се 7 месних заједница:  Јабуковац,  Јасеница, Сиколе, Шаркамен, Штубик, Кобишница и Чубра.

Пропозиције такмичења остале су исте. Општина Неготин, као покровитељ манифестације обезбедила је ове године  70.000 динара за свако културно уметничко друштво, за припрему и организацију, док ће Дом културе обезбедити превоз учесника и озвучење.

Завршна смотра „Сусрета села 2019.“ биће одржана у мају, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин, када ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 46. по реду манифестације „Сусрети села“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани