НАСТАВЉА СЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ДОМА КУЛТУРЕ

don-kulture-NegotinКако би се одржао континуитет улагања и, истовремено,  на виши ниво подигли сви неопходни услова за безбедан прихват посетилаца, Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин ће, средствима Министарства културе и информисања, одобреним Општини Неготин на конкурсу „Градови у фокусу“, приступити замени другог портала на јужном фасадном зиду главног улаза у зграду. Као и страна замењена прошле календарске године и десна је подлегла зубу времена, конструкција је иструлела и склона је паду. Заменом портала биће обезбеђени основни безбедносни услови за функционисање зграде као и организација и реализација свакодневних активности и  програма.  Уз прошлогодишњу интервенцију на левој страни главног улаза у зграду, наставак улагања у заштиту од пропадања овог дела објекта је прво такве врсте  од почетка рада Дома културе у Неготину, октобра 1995. године. За радове на светларнику Дому културе је одобрено шест стотина хиљада динара.

Четири пута више средстава, или 2,4 милиона динара, одобрено је Дому културе „Стеван Мокрањац“ у оквиру Пројекта „Да нас прати добар глас 2”, за комплетно уређење санитарних чворова, као важног техничког и хигијенског предуслова за несметан рад једне од најважнијих установа културе, која годишње прихвати велики број посетилаца, љубитеља свих врста уметности.

Носилац пројеката Дома културе вреднованих са три милиона динара на овогодишњем конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије „Градови у фокусу“ је Општина Неготин. На истом конкурсу два милиона динара је опредељено и за унапређење техничких услова Управне зграде Музеја Крајине.

Дом културе „Стеван Мокрањац“ је кроз републички програм „Градови у фокусу“, претходних година већ реализовао два пројекта. Први пут 2018. године, када су Дому културе донирана средства за куповину полуконцертног клавира марке “Бостон”, произвођача “Steinway & Sons”, а прошле, 2020. године, средствима „Градова у фокусу“, у Дому културе је потпуно реконструисан  дотрајали  дрвени под сцене и замењен један од два светларника на јужном фасадном зиду.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани