ПЕТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СЦЕНУ ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

54Mdani_RTS_6За замену пода велике сцене Дома културе „Стеван Мокрањац“у Неготину и постављање аудио опреме за тзв. акустичну шкољку, Министарство културе и информисања у оквиру конкурса „Градови у фокусу“, Општини Неготин определило је пет милиона динара. Пројекат „Да нас прати добар глас“ има за циљ успостављање квалитетнијих услова за даљи развој културе и уметности кроз унапређење техничких карактеристика сцене Дома културе у Неготину, а тиме и подизање квалитета садржаја који се презентују у складу са плановима Дома културе ,,Стеван Мокрањац“ и приоритетима општине Неготин у области културе.Замена дрвеног пода велике сцене Дома културе „Стеван Мокрањац“ која је у досадашњем периоду била готово у свакодневној функцији за све градске свечаности и манифестације, концертне програме и представе као и фолклорне наступе домаћих и гостујућих културно-уметничких друштава, а с обзиром да у минулој деценији није било већих реконструкција, омогућиће, убудуће, највише и најсложеније извођачке домете.
Израдом акустичне шкољке Дома културе, односно постављањем хоризонталног и вертикалног панела и пратеће опреме, што је такође део пројекта „Да нас прати добар глас“, а у сусрет све сложенијим програмима који се изводе на сцени Дома културе, биће задовољени високи стандарди професионалних, пре свих, гостујућих извођача и усаглашени стандарди у тој области извођаштва.

Реализацијом пројекта „Да нас прати добар глас“, објекат Дома културе „Стеван Мокрањац“ задржаће своју репрезентативност и репутацију једне од најлепших и најфункционалнијих зграда у источној Србији. Неготин ће наставити да негује све програмске активности на високом нивоу, а пре свега Фестивал „Мокрањчеви дани“ који се, сваке године у септембру, приређује у родном месту Стевана Мокрањца. На тај начин ће у значајној мери бити унапређена културна понуда у Неготину, а Дом културе „Стеван Мокрањац“ као институција културе која је угостила на десетина хиљада извођача и учесника разних програма и бројну публика у добро попуњеној сали са 573 места, још примереније ће промовисати име и дело Стевана Мокрањца и његово родно место које од давнина с поносом носи титулу културног седишта Источне Србије.

Министарство културе и информисања Републике Србије је ове године у оквиру конкурса „Градови у фокусу“ подржало 22 пројекта локалних самоуправа, у укупном износу од 83,4 милиона динара.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани