ПРАЗНИЧНИ ДАР ЧЛАНОВИМА „ДУГЕ“

U-Udruženju-DugaВесна Гарабантин и Стефан Николић професори Уметничке школе у Неготину и Јованка Станојевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, посетили су чланове Удружења за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“ и том приликом им предали средства прикупљена у децембру на хуманитарном концерту састава „Ars Community“ и њихових пријатеља.

На Новогодишњем концерту су уз Весну и Стефана, наступиле и њихове колеге Предраг Грујић, Мирјана Новаковић и Владимир Васиљевић. Допринос су дали и музичар Саша Јовановић као и вокал Наталија Његушић, ученица Уметничке школе .

Radionica-u-Udruženju-Duga.jpgKонцерт састава „Ars Community“ и њихових пријатеља је имао хуманитарни карактер. Добровољним прилозима је прикупљено више од 14 000 динара. Та средства су сходно најави била намењена реализацији неке од активности Удружења за помоћ ОСИ „Дуга“, које у овом тренутку окупља 35 сталних корисника од којих је 20 активно укључено у све програме. Тренутно су актуелне радионице које се организују три пута недељно уз уобичајена пригодна дружења и рођенданска славља, свих узраста лица окупљених у „Дуги“, децу и младе од 8 до 38 година, са сметњама у развоју и различитим степеном инвалидитета.

Њихова жеља је да током ове године организују дводневно путовање, које би им пружило нова сазнања и искуства. Донирана средства ће добродоћи Удружењу за реализацију наведене програмске активности.

Иначе, према речима публике која је била на хуманитарном концерту домаће и иностране рок музике групе младих талентованих ентузијаста у децмбру, било би добро да сличних, чију је комплетну организацију и реализацију преузео Дом културе „Стеван Мокрањац“,  убудуће буде више и чешће.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани