ЗАЈЕЧАРСКО ПОЗОРИШТЕ ПОНОВО У НЕГОТИНУ

web_NPoslanik1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“, у оквиру Мајских свечаности, у среду 18. маја од 20 сати, биће играна прва и најпознатија комедија писца Бранислава Нушића, „Народни посланик“  у извођењу Народног позоришта „Зоран Радмиловић“  из Зајечара.

Нушићево позоришно дело „Народни посланик“ говори о политичким приликама  у Србији у време владавине Обреновића. Бави се питањима освајања власти и паланачким парламентаризмом, што га чини актуелним и 100 година након првог извођења.

И у „посланику“ баш као и у „Госпођи министарки“, „Сумњивом лицу“ или „Ожалошћеној  породици“,  Бранислав Нушић, књижевник и, несумњиво, најзначајнији  српски комедиограф  је овековечио свакодневицу  српског  друштва у XIX и XX веку.

Адаптацију представе „Народни посланик“ позоришта „Зоран Радмиловић“ урадили су Наташа Илић и Милош Јагодић, који се потписује и као њен режисер.

Играју: Фуад Табучић, Наташа Петровић, Ивана Бартуњек, Милош Танасковић, Предраг Грбић, Ана Бретшнајдер, Викторија Арсић, Габријел Бећаревић, Бранислав Мијатовић, Александра Манасијевић, Марија Станковић, Марија Ристић и Стеван Ђорђевић.

Сценограф и костимограф је Ана Kолбјанова. Композитор Драган Митрић.

Дом културе „Стеван Мокрањац“

Среда 18. мај 2022. од 20 сати

Цена улазнице је 300 динара

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани