ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА И ЦРТЕЖА

plakat-izlozba-Bane-SavicУ уторак, 25.новембра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана изложба скулптура и цртежа „Светлосне фигуре“ , академског вајара Слободана Банета Савића.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

БИОГРАФИЈА:
Рођен у Београду. Академију Примењених уметности завршио 1975.године, на одсеку вајарства. Члан УЛУС-а, УЛУПДС-а и ФИДЕМ-а. Ради као професор на факултету примењених уметности у Београду. Самостално излагао 17 пута. Добитник је многих награда и признања.

„Посматрајући скулптуре Банета Савића, које су рађене у најплеменитијем вајарском материјалу, гледајући их појединачно са свих страна или као комаде у групама које чине мање целине или само стојећи међу њима, може се приметити присуство двеју различитих појава, кретања и мировања. Подрхтавање и гибање у комадима под називом Кошава, На ветру и Између као и монументална непомичност у Дами с дугим вратом, у поверењу и сличним радовима, чине избалансиран просторни амбијент саживота ових појава.
Различито третиране површине у завршној обради, (фино углачане, суптилно рисане, рустичне, грубо зарезане… ), удружене са лепотом и топлином самог материјала, пружају посматрачу потпуно визуелно, па и тактилно уживање.“

мр Милан Радосављевић

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани