“БРАЋА ТЕОФИЛОВИЋ“ У НЕГОТИНУ

Петак,18.фебруар 2011.г. у 20 сати
сала Дома културе, улаз: 100 динара

Teofilovici_1Ови чувари сна чувају и негују  нашу изворну културну баштину у њеном пуном сјају и лепоти.

Протеклих двадесет година њиховог рада обележено је многобројним концертима и наступима у свету, на којима они представљују наше културно наслеђе упорно показујући и доказујући да је оно довољно вредно да се сврста у ред врхунских уметничких сфера. Наравно, одевено и обојено звуком браће Теофиловић.

„Браћа Теофиловић” су метафизички духовни дар, чист, непокварен савременом цивилизацијом“, „уметничке иконе“ и „гласови столећа“, како их, између осталих, назива немачка, француска и пољска штампа, чули су се од Мађарске, Немачке, Италије, Аустрије, Швајцарске, Румуније, Пољске, преко Америке све до Јапана.

Поред свих ових многобројних гостовања у иностранству од посебне важности за њих јесте да се и  сам наш народ у много већој мери упозна са њиховим радом.

Teofilovici_2Упознавањем домаће публике са радом Теофиловића, вођени идејом децентрализације, ови концерти имплементирају изворне културне вредности управо тамо одакле су оне и потекле, са циљем поновног успостављања контакта са музиколошким наслеђем.

Подстакнута ранијим пројектима у оквиру којих је Министарство културе представило врхунске уметничке програме широм Србије, браћа Теофиловић су желела да својим уметничким програмом дају свој допринос оваквим акцијама од изузетног значаја.

Под покровитељством МИНИСТАРСТВА ЗА КУЛТУРУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ браћа Теофиловић је одржати пет добротворних концерата – ЗА КРАЉЕВО -  по следећим градовима у Србији: 25. јануара у Трстенику, 16. фебруара у Бору,  17. фебруара у Књажевцу, 18.фебруара у Неготину, 22. фебруара у Врању, завршно са концертом који ће бити одржан у Краљеву 3. Марта 2011.г.

….са концерта….

Teofilovici_u Negotinu 1 Teofilovici_u Negotinu 2

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани