СУСРЕТИ СЕЛА СИКОЛЕ – БУКОВЧЕ

sikole-bukovce_1Чланови Културно уметничког друштва „Димитрије Беливакић“ из Буковча у свом првом наступу на овогодишњој 41. манифестацији изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, извели су у Сиколу програм посвећен сеоској слави Ђурђевдану. Изворном песмом и игром и живописним сценским наступом дочарали су обичаје својих предака везане за овај пролећни празник.

Домаћини из културно уметничког друштва „Чучук Стана“ из Сикола представили су своје изворно стваралаштво и обичаје који су се везивали за важнан посао косидбе. Чланови „Чучук Стане“ приказали су богатство изворне игре и песме, аутентичне народне ношње и народног хумора.

Последњег такмичарског викенда 41. Сусрета села представиће се: у петак у Јасеници, КУД „Воја Чурић“ из Кобишнице и „Ратар“ из Јасенице, у суботу у Тамничу, чланови КУД „Вук Караџић“ из Видровца и “Живојин Тодоровић“ из Тамнича и у недељу у Буковчу, КУД“Мокрањац“ из Мокрања и „Димитрије Беливакић“ из Буковча.

Завршна смотра са ревијалним приказом најбољих тачака и проглашењем победника 41. Сусрета села, традиционално, одржаће се у оквиру Мајских свечаности у Неготину.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани