izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: фебруар 2011

ЛИКОВНА ШКОЛА ДОМА КУЛТУРЕ

23.02.2011, Неготин

foaje_IIЛиковна школа Дома културе почеће са радом 1. марта.

Школа је намењена школској деци и омладини, као и одраслима.

Заинтересовани полазници могу да се пријаве лично у Дому културе или на телефон 543-676.

Школу ће водити Драгана Јаћимовић, академска сликарка.

ПРОМОЦИЈА МУЗИЧКОГ ЗАПИСА ЕТНО ГРУПЕ „МАРИНИКА“

МАЛА СЦЕНА – БИОСКОП „КРАЈИНА“
петак, 25. фебруар, од 20 сати

ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАНИСЛАВА С.МАРКОВИЋА

22.02.2011, Неготин

barnisal-s-marinkovicИЗЛОЖБА СЛИКА БРАНИСЛАВА С.МАРКОВИЋА

Кратка биографија

Бранислав С. Марковић

Рођен 1950. у Скорици код Параћина. Дипломирао сликарство на ФПУ 1977. у Београду. Учествовао на 130 групних изложби и приредио 19 самосталних.
Члан УЛУС-а од 1979. године, уметничке групе ART LUMINIS и фото радионице ART NATURA ART.

МЈУЗИКЛ „ВЕРУЈ У ЉУБАВ“

16.02.2011, Неготин

 Ученици средње музичке школе “Стеван Мокрањац” поводом 14. фебруара, Дана заљубљених, приредили су у поденељак музичко-драмски приказ паралелних љубавних прича, прошаран добрим музичким нумерама.

“БРАЋА ТЕОФИЛОВИЋ“ У НЕГОТИНУ

Петак,18.фебруар 2011.г. у 20 сати
сала Дома културе, улаз: 100 динара

Teofilovici_1Ови чувари сна чувају и негују  нашу изворну културну баштину у њеном пуном сјају и лепоти.

Протеклих двадесет година њиховог рада обележено је многобројним концертима и наступима у свету, на којима они представљују наше културно наслеђе упорно показујући и доказујући да је оно довољно вредно да се сврста у ред врхунских уметничких сфера. Наравно, одевено и обојено звуком браће Теофиловић.

“КАРОЛИНА НОЈБЕР” НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

02.02.2011, Неготин

Karolina-1На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац” у четвртак 10. фебруара у 20 сати биће играна позоришна представа “Каролина Нојбер” позоришта из Зајечара.

Представа је рађена по тексту драмског писца Небојше Ромчевића, у адаптацији и режији Милоша Јагодића , у представи играју: Биљана Ђуровић, Милош Ђуричић, Милутин Вешковић, Драгана Јовановић, Предраг Грбић, Владимир Милошевић и Наташа Петровић.

КРЕЋЕ СОНГ 2011.

02.02.2011, Неготин
Јуче је у у просторијама биоскопа “Крајина” одржан први иницијативни састанак “СОНГ-а 2011”. Састанку  су се одазвали представници основних и средњих школа. Договорено је да СОНГ – Сусрети омладине Неготин ове године крене од марта месеца, класификациони сусрети биће одржани у биоскопу “Крајина”,  а финале у Дому културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани