Архиве: април 2023

СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web1Милица Ћосић, ученица Неготинске гимназије, Кристина Траиловић из ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова и Трифун Ђорђевић, ђак ОШ „Бранко Радичевић, представљаће Борски округ на 54. Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву, 19. и 20 маја.
Учеснике Окружне смотре рецитарора „Песниче народа мог“ одржане у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину оцењивао је жири у саставу: Весна Тешовић, професор књижевности и српског језика, директор Библиотеке у Бору, Предраг Грбић, глумац позоришта „Зоран Радмиловић“ у Зајечару и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности у ОШ „Љуба Нешић“ у Зајечару.

ПРЕДСТАВА „БАЈКА О ПОЗОРИШТУ“ ЗА ПАМЋЕЊЕ

web_1Да је „Бајка о позоришту“ Звездара театра врхунска комедија, али и мало више од тога, уверила се и неготинска публика која је до последњег места испунила салу Дома културе „Стеван Мокрањац“.

 Дуге овације на крају представе, али и чести аплаузи и смех током трајања, најбоља су потврда да да су се све коцкице, почев од сјајне глумачке екипе, изузетног текста Владимира Ђурђевића, маестралне режије Марка Мисираче, али и сценографије и костимографије, сложиле на најбољи начин и дале врхунско уметничко дело. Због тога и не чуди дуговечност представе која и у деветој години од премијере и преко стотину извођења и даље пуни позоришне сале. Неготин је, иначе, један од десетак градова у Србији који је имао привилегију да угости изузетну екипу „Бајке о позоришту“.

„ЦРВЕНКАПА“ – БРАВО ЗА МУЗИКУ И ТАЛЕНАТ

web_2Опера за децу „Црвенкапа“, која је две вечери заредом играна на сцени неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“, одлично је изведена и од срца прихваћена! Хористи, солисти, њихови професори из УШ „Стеван Мокрањац“ и сви они који су пружали подршку  идеји „Црвенкапа“, положили су испит пред око хиљаду и три стотине гледалаца током две извођачке вечери а то је, не само за актуелне, већ и све друге прилике, апсолутно за похвалу и велико браво!

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА – „НАРОДНИ НЕИМАРИ СРБИЈЕ – РУКОМ ПО МЕРИ“

web_1ИСТОРИЈСКИ АРХИВ У НЕГОТИНУ организује изложбу фотографија Станка Костића НАРОДНИ НЕИМАРИ СРБИЈЕ – руком по мери, у суорганизацији са Домом Културе „Стеван Мокрањац“ из Неготина.

Изложба ће бити отворена у галерији Дома Културе у Неготину на Благовести, у петак 07. априла са почетком у 19 часова.

Опера за децу ЦРВЕНКАПА

web_CrvenkapaОпера за децу

ЦРВЕНКАПА

Четвртак, 06. април у 19:00
Петак, 07. април у 18:00
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин
УЛАЗ БЕСПЛАТАН ! 

-
Резервације и преузимање карата у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“
Музику, текст и режију припремали: професори соло певања, српског језика, клавира и теоретских предмета у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“, Неготин
Сценографија, костими: Народно позориште „Зоран Радмиловић“, Зајечар
Техничка подршка: Народно позориште „Зоран Радмиловић“, Зајечар и Дом културе „Стеван Мокрањац, Неготин

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ

web_2У зајечарском позоришту потписан је протокол о сарадњи између Дома културе “Стеван Мокрањац” из Неготина, Установе Народно позориште-Центар за културу “Зоран Радмиловић” из Зајечара и Уметничке школе “Стеван Мокрањац” Неготин. Протокол су потписали директори три Установе: Јованка Стефановић Станојевић, Владимир Ђуричић и Kсенија Гоцић.
Потписивањем Протокола о сарадњи, Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар, УШ “Стеван Мокрањац” Неготин и Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, исказли су спремност да сарађују у заједничком интересу.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани