izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: април 2011

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА ЗОРАНА ГРМАША

29.април 2011, Неготин

Picture-043-640x4801У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ синоћ је отворена изложба графика Зорана Грмаша. Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, директор Дома културе Неготин.

Зоран Грмаш, рођен 1970. у Новом Саду. Дипломирао на Академији уметности у Новом Саду, 1997. на катедри за графику у класи проф. Зорана Тодовића, а 2009. магистрирао на истој.

СУСРЕТИ СЕЛА У ЧУБРИ, СИКОЛУ И ШТУБИКУ

19. април 2011, Неготин

sajt-CubraПротеклог викенда сусретима у Чубри, Сиколу и Штубику настављена је традиционална манифестација изворнпг народног стваралаштва Сусрети села.

ОШ“ ВУК КАРАЏИЋ“ И ТЕХНИЧКА ШКОЛА ПОБЕДНИЦИ СОНГ-А

19.април 2011, Неготин

plakatФиналним сусретима у млађем и старијем узрасту завршени су овогодишњи Сусрети омладине Неготина СОНГ 2011. У млађем узрасту прво место припало је ОШ „Вук Караџић“, а у старијем Техничкој школи.

У млађем узрасту за титулу најбољег надметале су се у финалу екипе Основних школа „ Вук Караџић“ и „Вера Радосављевић“.

СУСРЕТИ СЕЛА У БУКОВЧУ И ЈАБУКОВЦУ

11.aприл 2011, Неготин

sajt-bukovceПротеклог викенда сусретима у Буковчу и Јабуковцу настављена је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села. У суботу 9. априла Буковче је угостило Поповицу, док су дан касније у Јабуковчани дочекали госте из Кобишнице.

НЕГОТИНСКИ РЕЦИТАТОРИ ПЛАСИРАЛИ СЕ НА РЕПУБЛИЧКУ СМОТРУ

11. април 2011, Неготин

Okruzno-BorОдлуком жирија, два рецитатора из општине Неготин представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ која ће бити одржана маја месеца 2011. године у Ваљеву. То су Марија Милошевић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Неготина, млађем и Алекса Грујић, такође ученик ОШ „Вук Караџић из Неготина у средњем узрасту, док је у старијем узраста најбољи био Никола Костандиновић, ученик Техничке школе из Бора.

СУСРЕТИ СЕЛА У КОБИШНИЦИ, ПОПОВИЦИ И ТАМНИЧУ

04. април 2011, Неготин

38 Susreti-selaТрадиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села настављена је протеклог викенда наступима крајинских аматера у Кобишници, Поповици и Тамнич. Њихови гости били су чланови културно уметничких друштава из Штубика, Чубре и Сикола.

ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

01. април 2011, Неготин

sajt-grupnaОпштинска смотра рецитатора “Песниче народа мог” окупила је у организацији Дома културе “Стеван Мокрањац” и Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” 51 рецитатора.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани