izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: април 2011

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА ЗОРАНА ГРМАША

29.април 2011, Неготин

Picture-043-640x4801У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ синоћ је отворена изложба графика Зорана Грмаша. Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, директор Дома културе Неготин.

Зоран Грмаш, рођен 1970. у Новом Саду. Дипломирао на Академији уметности у Новом Саду, 1997. на катедри за графику у класи проф. Зорана Тодовића, а 2009. магистрирао на истој.

СУСРЕТИ СЕЛА У ЧУБРИ, СИКОЛУ И ШТУБИКУ

19. април 2011, Неготин

sajt-CubraПротеклог викенда сусретима у Чубри, Сиколу и Штубику настављена је традиционална манифестација изворнпг народног стваралаштва Сусрети села.

ОШ“ ВУК КАРАЏИЋ“ И ТЕХНИЧКА ШКОЛА ПОБЕДНИЦИ СОНГ-А

19.април 2011, Неготин

plakatФиналним сусретима у млађем и старијем узрасту завршени су овогодишњи Сусрети омладине Неготина СОНГ 2011. У млађем узрасту прво место припало је ОШ „Вук Караџић“, а у старијем Техничкој школи.

У млађем узрасту за титулу најбољег надметале су се у финалу екипе Основних школа „ Вук Караџић“ и „Вера Радосављевић“.

СУСРЕТИ СЕЛА У БУКОВЧУ И ЈАБУКОВЦУ

11.aприл 2011, Неготин

sajt-bukovceПротеклог викенда сусретима у Буковчу и Јабуковцу настављена је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села. У суботу 9. априла Буковче је угостило Поповицу, док су дан касније у Јабуковчани дочекали госте из Кобишнице.

НЕГОТИНСКИ РЕЦИТАТОРИ ПЛАСИРАЛИ СЕ НА РЕПУБЛИЧКУ СМОТРУ

11. април 2011, Неготин

Okruzno-BorОдлуком жирија, два рецитатора из општине Неготин представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ која ће бити одржана маја месеца 2011. године у Ваљеву. То су Марија Милошевић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Неготина, млађем и Алекса Грујић, такође ученик ОШ „Вук Караџић из Неготина у средњем узрасту, док је у старијем узраста најбољи био Никола Костандиновић, ученик Техничке школе из Бора.

СУСРЕТИ СЕЛА У КОБИШНИЦИ, ПОПОВИЦИ И ТАМНИЧУ

04. април 2011, Неготин

38 Susreti-selaТрадиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села настављена је протеклог викенда наступима крајинских аматера у Кобишници, Поповици и Тамнич. Њихови гости били су чланови културно уметничких друштава из Штубика, Чубре и Сикола.

ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

01. април 2011, Неготин

sajt-grupnaОпштинска смотра рецитатора “Песниче народа мог” окупила је у организацији Дома културе “Стеван Мокрањац” и Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” 51 рецитатора.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани