Архиве: април 2011

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА ЗОРАНА ГРМАША

29.април 2011, Неготин

Picture-043-640x4801У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ синоћ је отворена изложба графика Зорана Грмаша. Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, директор Дома културе Неготин.

Зоран Грмаш, рођен 1970. у Новом Саду. Дипломирао на Академији уметности у Новом Саду, 1997. на катедри за графику у класи проф. Зорана Тодовића, а 2009. магистрирао на истој.

СУСРЕТИ СЕЛА У ЧУБРИ, СИКОЛУ И ШТУБИКУ

19. април 2011, Неготин

sajt-CubraПротеклог викенда сусретима у Чубри, Сиколу и Штубику настављена је традиционална манифестација изворнпг народног стваралаштва Сусрети села.

ОШ“ ВУК КАРАЏИЋ“ И ТЕХНИЧКА ШКОЛА ПОБЕДНИЦИ СОНГ-А

19.април 2011, Неготин

plakatФиналним сусретима у млађем и старијем узрасту завршени су овогодишњи Сусрети омладине Неготина СОНГ 2011. У млађем узрасту прво место припало је ОШ „Вук Караџић“, а у старијем Техничкој школи.

У млађем узрасту за титулу најбољег надметале су се у финалу екипе Основних школа „ Вук Караџић“ и „Вера Радосављевић“.

СУСРЕТИ СЕЛА У БУКОВЧУ И ЈАБУКОВЦУ

11.aприл 2011, Неготин

sajt-bukovceПротеклог викенда сусретима у Буковчу и Јабуковцу настављена је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села. У суботу 9. априла Буковче је угостило Поповицу, док су дан касније у Јабуковчани дочекали госте из Кобишнице.

НЕГОТИНСКИ РЕЦИТАТОРИ ПЛАСИРАЛИ СЕ НА РЕПУБЛИЧКУ СМОТРУ

11. април 2011, Неготин

Okruzno-BorОдлуком жирија, два рецитатора из општине Неготин представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ која ће бити одржана маја месеца 2011. године у Ваљеву. То су Марија Милошевић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Неготина, млађем и Алекса Грујић, такође ученик ОШ „Вук Караџић из Неготина у средњем узрасту, док је у старијем узраста најбољи био Никола Костандиновић, ученик Техничке школе из Бора.

СУСРЕТИ СЕЛА У КОБИШНИЦИ, ПОПОВИЦИ И ТАМНИЧУ

04. април 2011, Неготин

38 Susreti-selaТрадиционална манифестација изворног народног стваралаштва Сусрети села настављена је протеклог викенда наступима крајинских аматера у Кобишници, Поповици и Тамнич. Њихови гости били су чланови културно уметничких друштава из Штубика, Чубре и Сикола.

ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

01. април 2011, Неготин

sajt-grupnaОпштинска смотра рецитатора “Песниче народа мог” окупила је у организацији Дома културе “Стеван Мокрањац” и Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” 51 рецитатора.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани