И публика на малој сцени

7. март 2010, 11 сати – Породични матине, Биоскоп

porodicni_matine_07.03.2010_1„Пеђолино еко кидс театар“ из Београда, као део система у оквиру којег функционише ТВ продукција, а према најава ускоро и новине, рођен је тек пре месец дана, те је тако „Бајка о здравом животу“ у Неготину на Малој камерној сцени у згради Биоскопа, имала своју премијеру. Гостовање Предрага Вуковића – Пеђолина и Петра Марића- Пере кловна, у правом смислу, изненадило је дечију публику у Неготину, јер их је, уз то што се бави питањима природе, исхране, здравог живота и другарства, у оквиру Породичног матинеа овога пута чекала прича, у којој су могли да и сами буду учесници представе.

То се, показало се, допало малишанима који су за све време трајања представе, активно учествовали у њој. Два кловна, Пера кловн и Пеђолино у сталној су расправи око питања: Шта је здрав живот ? Како живети здраво и како бити весео и расположен ? Програм је чинило низ малих игролета, приређених од делова текстова познатих писаца и песника за децу: Душка Радовића, Душка Трифуновића, Лазе Лазића, Драгана Лукића, Љубивоја Ршумовића и Добрице Ерића, у којима се анимирају деца и активно учествује у причама.

Предраг Вуковић – Пеђолино се, иако има преко 35 година искуства у раду са децом и звање дипломираног кловна које је стекао на Глумачкој академијуи у Утрехту у Холандији, пред неготинском публиком нашао по први пут, баш као и Петар Марић – Пера кловн, који слови за једног од најбољих дечијих аниматора. Најмлађу неготинску публику, Пера кловн је по завршетку представе, посебно импресионирао својом вештином прављења разних фигура и животиња од балона, којима их је даровао.
У оквиру Породичног матинеа у недељу 14. марта 2010. године од 11 сати у Биоскопу се приказује један од филмова из продукције Дизни – Пиксара „До неба“. Реч је о породичној, анимираној, акционој и авантуристичкој комедији о седамдесетосмогодишњем продавцу балона Карлу Фридрексену који коначно испуњава свој сан – везује хиљаде балона за своју кућу и полеће у велику авантуру по дивљинама Јужне Америке. Међутим, прекасно открива да се његова најгора ноћна мора остварује у лику деветогодишњег оптимистичног истраживача дивљих предела – Расела. Од рeдитеља филма „Удружење монструма“ стиже позив на урнебесно путовање у изгубљени свет, заједно са најуврнутијим дуом на свету. Дизнијев филм „До неба“, отворио јер прошлогодишњи филмски фестивал у Кану.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани