КЛАВИРСКИ КОНЦЕРТ НАТАШЕ МИТРОВИЋ, ПИЈАНИСТКИЊЕ ИЗ БЕОГРАДА

web3Др ум. Наташа Митровић, једна од најистакнутијих пијанисткиња Републике Србије и редовни професор на Катедри за клавир Факултета Музичке Уметности Универзитета у Београду приредила је у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину концерт “ПРЕМИЈЕРЕ”.

Неготинска публика имала је прилику да по први пут чује тек компонована дела седам српских композитора: Вере Миланковић (Kласичне варијације),  Драгане Јовановић (Соколица), Милане Стојадиновић – Милић (Сонатица ин Н),  Огњена Поповића (Ноктурно),  Ивана Бркљачића (Тринаест Београдских хуморески), Игора Главашића (Анданте) и Мирослава Поповића (Варијације-слике).

Велики број клавирских чинили су овај програм динамичним и занимљивим за публику која је са великом пажњом пратила концерт и дуготрајним аплаузом наградила чувену пијанисткињу. Разноврсност програма је била конципирана тако да су техничке могућности инструмента и висок домет извођења пијанисткиње Наташе Митровић, дошли до пуног изражаја.

Циљ пројекта “Премијере”, а то је безрезервна подршка стваралаштву српских савремених композитора у сврху популаризације уметничке музике, едукације и развоја публике, на концерту у Неготину, у потпуности је остварен.

Др ум. Наташа Митровић је пијанисткиња упечатљивог уметничког профила и значајног извођачког формата. Њену уметничку биографију карактеришу честа појављивања на подијуму и ексклузивно висок извођачки стандард.

Фотографије: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани