Концерт Стефана Миленковића и Истре Печвари

На сцени неготинског Дома културе, у оквиру 46. Мокрањчевих дана приређен је концерт прошлогодишњег победника натпевавања, Хора АКУД „Иво Лола Рибар“, којим је дириговао Милован Панчић.

И ове године хорови који учествују на фестивалу, уврстили су  у свој програм барем по једна Мокрањчеву композиција. Прошлогодишњи победник натпевавања је у свој синоћни програм уврстио другу, четврту, десету и једанаесту руковет, али и дела Николаја Кедрова, Добри Христова, Сергеја Рахмањинова, Павела Чеснокова, Светислава Божића, Живка Фирфова и Константина Бабића.

Хор АКУД „Иво Лола Рибар“ основан је 16. новембра 1944. године. Од тада је одржао преко 3000 концерата у многим градовима Србије и бивших југословенских република, као и у бројним европским и светским државама (Монголија, Кина, САД, Канада…). Током више од шест деценија постојања кроз овај ансамбл је прошло близу 9000 певача, међу којима и низ уметника који су касније остварили врхунске међународне музичке каријере (Бисерка Цвејић, Богдан Бабић, Душан Максимовић Думакс, Иво Дражинић, Радмила Бакочевић и др)

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани