“БРОДВЕЈСKЕ ВРАГОЛИЈЕ” У НЕГОТИНУ

mjuzikl,-dk,-foto-smj-(2)Позориште на Теразијама синоћ је на 56. Фестивалу „Мокрањчеви дани“ у Неготину мјузиклом „Бродвејске враголије“, у режији Небојше Брадића, званично почело нову позоришну сезону.
-“Мокрањчеви дани” су празник културе у Србији и сваком ансамблу и појединцу је стало да се нађе у програму тако да је мени велико задовољство што представа “Бродвејске враголије” коју сам режирао у Позоришту на Теразијама овде има своје премијерно извођење. Представа је, разуме се, изведена у једном другом времену, али свака фестивалска позорница је и нова прилика за њено потврђивање– рекао је редитељ Небојша Брадић.
“Бродвејске враголије”, мјузикл о мјузиклу у којем је главни јунак љубитељ мјузикла и његов врсни познавалац који слушајући своју омиљену плочу на сцену изводи ансамбл представе посвећене великој звезди мјузикла која због љубави напушта сцену. Публици је синоћ причу о тој и другим љубавима приповедао Светислав Буле Гонцић, али и Татјана Димитријевић, Славен Дошло, Јелена Јовичић, Милош Ђорђевић, Валентина Павличић, Мирољуб Турајлија, Душко Радовић…
-Овом представом Позориште на Теразијама почиње своју нову позоришну сезону. Желимо им пуно успеха и нове премијере, а оно што нас посебно радује је овај сусрет са фестивалском публиком и градом који негује тако важну успомену на једног од најзначајнијих културних јунака и ствараоца из ових наших простора и сигуран сам да ће то тако бити и у годинама које долазе – додао је Брадић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани