ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА 27. САБОРА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА “ЗАЈЕЧАР 2021.”

web1У галерији Дома културе “Стеван Мокрањац” у Неготину отворена је изложба радова насталих на 27. Сабору ликовних уметника “Зајечар 2021.” Изложено је 15 слика и једна скулптура осморо уметника: Мирољуба Сретеновића из Kрагујевца, Недима Хаџи Ахметовића-Мафе и Драгољуба Фируловића-Фирула из Неготина, Дејана Трајковића из Врања, Мирка Стокића и Данице Kрстић из Зајечара, Милана Радаковића из Сомбора и Рајка Р. Kаришића из Београда.
-Радујем се што имамо прилику да прикажемо публици радове са ликовне колоније у Зајечару на којој су учествовали и уметници из наше општине и надам се да ћемо имати прилику и ми са нашом колонијом “Ехо музике”да гостујемо у Зајечару- рекао је мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма неготинског Дома културе.
Директор зајечарског позоришта, Владимир Ђуричић је подсетио да је током 27 година на ликовној колонији односно Сабору ликовних уметника, настало више стотина слика које данас красе просторе у многим установама и институцијама града Зајечара. Ђуричић је нагласио да је ово прва изложба радова са прошлогодишњег саборовања, ван Зајечара и да је планирано да убудуће слике буду изложене најпре у свим градовима из којих су уметници, а затим и у целој Србији.

Директорка Дома културе ”Стеван Мокрањац” Јованка Стефановић Станојевић и директор зајечарског позоришта, Владимир Ђуричић најавили су богатију сарадњу Неготина и Зајечара у области културе и уметности.

Изложба се може разгледати наредне две недеље.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани