Архиве: јануар 2012

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

У оквиру обележавања 27. јануара – Савиндана, синоћ је у препуном  Дому културе „Стеван Мокрањац”, одржана Светосавска академија под називом “Свети Сава иде кроз векове”.

У НЕГОТИНУ ОДРЖАНА ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА

„Весела чаршија“ оживела дух старог Неготина

У Кнез Михајловој улици, срцу старе вароши неготинске, на „Веселој чаршији“ , уз музику, забаву и послужење окупило се неколико стотина Неготинаца са жељом да се друже и поврате дух надалеко познате чаршије. „Веселу чаршију“  Неготинцима су подарили Дом културе, Народна библиотека и Туристиска организација заједно са власницима локала и станарима најстарије и најдуже улице у граду.

ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА

Plakat-Vesela-carsijaПокровитељ

 ОПШТИНА НЕГОТИН

Организатори

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА, ДОМ КУЛТУРЕ, БИБЛИОТЕКА И СВИ ИЗ СТАРЕ ЧАРШИЈЕ

ВЕСЕЛА ЧАРШИЈА

Манифестација ће бити одржана  19. jануара, у време новогодишњих празника, и трајати  једно поподне са главним догађањем од 18 до 20 сати у улици Кнеза Михајла.

ODRŽAN KONCERT VAMPIRA U NEGOTINU

Negotin, 11.januar 2011.

Vasmpiri_koncertJuče je u negotinskom Domu kulture održan veliki povratnički koncert beogradskih Vampira. Prvi u nizu koncerata kojim Vampiri najavljuju povratak na muzičku scenu bio je odlično posećen. Posle dva sata dobre svirke  i zabave zadovoljstvo je obostrano, uživala je publika svih generacija.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

3524_1Дом културе ‘Стеван Мокрањац’ у Неготину, пригодним програмом обележио је јуче 156. годишњицу рођења славног српског композитора Стевана Стојановића Мокрањца.
Делегације локалне самоуправе, програмске комисије Фестивала „Мокрањчеви дани“,  школа и установа које носе име славног Неготинца, положиле су и ове године цвеће на споменик Мокрањцу у дворишту његове родне куће.
После овог традиционалног чина,  којим годинама већ  почиње прослава 9. јануара, Дана Мокрањчевог рођења, програм је настављен у родној кући Стевана Мокрањца.

KONCERT GRUPE VAMPIRI

Dom kulture Negotin, 10.januar 2012. u 20 sati
ulaz slobodan

VAMPIRIIako su uvek naglašavali da sviraju du-vap muziku, »Vampiri«  su u medijima često viđeni i kao nastavljači rokabili ili rokabili-pop tradicije. Muziku »Vampira« odlikovale su »pažljivo ispeglane vokalne linije« i »jednostavna muzička matrica«. Sličan zvuk u nekadašnjoj SFRJ izvodio je i splitski sastav »Đavoli«. Sa raspadom zemlje razdvojile su se i publike ova dva sastava.  Kako je počeo rat, u muzici su postale popularni teži tonovi i teže reči, pop muzika kao takva je praktično nestala, a romantične pesme »Vampira« su delovale kao van vremena i prostora .

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

Понедељак, 09. јануар 2012.  18 сати
Комплекс Мокрањчеве родне куће

Mokranjceva-kuca-zima1ПРОГРАМ:- Полагање цвећа на споменик композитору;
- Промоција 13.броја часописа Мокрањац;
- Уметнички програм:
Невена Глишић, флаута
Атила Сабо, виола
Филип Маринковић, виолончело
.
.
.

ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ НА ГРАДСКОМ ТРГУ

Неготинци  су традиционално и Нову 2012. годину дочекали на Градском тргу.  За добро расположење били су задужени група „LEAD” и дувачки оркестар Жикице Првуловића.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани