ИЗЛОЖБА СЛИКА „И КАМЕН И ЗВУК“ ДРАГОЉУБА ФИРУЛОВИЋА

web_izlozba_I_kamen_i_zvuk_2У  галерији Мокрањчеве родне куће приређена је изложба слика „И камен и звук“ неготинског уметника Драгољуба Фируловића. Сликар и песник Драгољуб Фируловић – Фирул живи и ради у Неготину у атељеу Фирул. Сликарство је учио на летњој академији ликовних уметности „Пена“ коју је водио њен оснивач, познати мајстор сликарства Радислав Тркуља, уз учешће и других истакнутих сликара, професора наших ликовних Академија.

Изложба „И камен и звук“ представља симбиозу уметничког надахнућа Драгољуба Фируловића и плод је његове инспирације каменом у најширем смислу.

- Чврстина и постојаност камена може се мерити са уметничком снагом великана које је изнедрила Крајина: Мокрањцем, Тркуљом, Адамом Пуслојићем… Неготин и Крајина због тога  јесу и остаће културно седиште Србије – поручио је Драгољуб Фируловић.

Фируловић је до сада  излагао 20 пута самостално и на више групних изложби у земљи и иностранству. Учесник  је великог броја ликовних колонија у Србији и свету, а његове слике налазе се у збиркама бројних колекционара

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани