КОНЦЕРТНА ПРОМОЦИЈА ТРОСТРУКОГ КОМПАКТ-ДИСКА „ТРАЈАЊЕ“, ВЛАДИМИРА ТОШИЋА

web_Trajanje-1На малој сцени биоскопа „Крајина“ приређена је концертна промосија троструког компакт диска „Трајање“, композитора Владимира Тошића. Компакт диск „Трајање“ настао је у оквиру обележавања 40 година уметничког рада аутора. Упечатљиве сегменте са овог компакт диска извео је пијаниста Владимир Цвијић.

web_Trajanje_2На првом диску се налазе строге минималистичке композиције, којима је аутор  трасирао свој уметнички пут – Меланж, Ди/фузија, Фузија, засноване само на једном репетитивном музичком процесу. Другу фазу (од 1990. године) представљају најизвођеније композиције – Дуал, Вариал, Воксал, у којима је успостављена већа комуникативност са слушаоцима кроз надовезивање више краћих процеса чиме је повећана количина догађања у времену. Трећа фаза (после 2010.) садржи у себи све главне особине прве две фазе, али са још истакнутијом комуникативношћу. У њој доминира циклус композиција под називом Медиал за различите солисте и ансамбле .

Снимци су настали у целом овом раздобљу, а извођачи су наши сјајни уметници:  СО РТС и Бојан Суђић, Трио Покрет, Владимир Цвијић, Стана Крстајић и многи други. Издавач дискова је Факултет музичке уметности у Београду, а финансијску подршку су дали СОКОЈ и Институт Михајло Пупин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани