Архиве: март 2020

ПОБЕДНИК НАТПЕВАВАЊА 45. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

Из архиве:
Победник Натпевавања хорова
са 45. фестивала „Moкрањчеви дани“ (10. септембар 2010.год.)
Хор Лола-Београд, диригент: Милован Панчић

 

ПРВА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ВРАТНИ

Из архиве:
Прва ликовна колонија у Вратни

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПУБЛИКУ И ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Неготин, 16.03.2020.

Током ванредног стања у Републици Србији, проглашеног у недељу 15. марта 2020. године, због пандемије корона вируса, у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, до даљег, неће бити организовани програми за публику. Сходно актуелној ситуацији у нашој општини и држави, отказујемо и наставу у Центру за образовну делатност ( бивши Раднички универзитет) Неготин.

Запослени у Дому културе понашаће се одговорно, следећи одлуке, мере и препоруке Владе Републике Србије, локалне самоуправе и надлежних стручних служби.

Колегијум Дома културе

ОБАВЕШТЕЊЕ

Неготин, 12.03.2020.

Уважена публико,

Поштујући све оглашене и објављене налоге Владе Републике Србије, у вези са корона вирусом (COVID–19), Дом културе “Стеван Мокрањац” Неготин, до даљњег одлаже реализацију редовних програма за посетиоце: биоскопске пројекције, позоришне представе, музичке и ликовне програме.

Дом културе неће организовати програме до тренутка смањења ризика од ширења корона вируса, с обзиром да актуелни и објављени налози Владе Републике Србије, између осталих, подразумевају и забрану окупљања на јавним местима у затвореним просторима група већих од 100 лица.

О плановима рада и активностима наше установе, у новонасталим условима, грађани ће моћи да се информишу преко интернет презентације и друштвених мрежа Дома културе “Стеван Мокрањац” Неготин.

ИЗЛОЖБА „ФОТОГРАФИЈА-ВИЗУЕЛНА ИНФОРМАЦИЈА“ МИЛОРАДА ДРЧЕ

web_izlozba_MDrca_1У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба фотографија Милорада Дрче „Фотографија-визуелна информација“. Милорад Дрча је уредник фотографије корпоративног часописа „ЕПС-Енергија“, а истовремено, дуги низ година ствара и уметничке фотографије за које добија бројне награде на домаћим и иностраним конкурсима и изложбама. На отварању изложбе у Неготину о уметничком опусу Милорада Дрче говорили су мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе и академски уметник Душанка Ботуњац.

ДЕЧЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

web_cvrcakimravДЕЧЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
„ЦВРЧАК И МРАВ“

10. март /уторак/ у 12 сати
Дом културе Неготин

Улазница: 150,оо дин.
Улазнице се могу купити на билетарници
сат времена пре почетка представе

ДОБРО ДОШЛИ

ИЗЛОЖБА: ФОТОГРАФИЈА ВИЗУАЛНА ИНФОРМАЦИЈА – MИЛОРАД ДРЧА

web_MDrca_izlozba

У среду, 11. марта у 19 сати у галерији Дома културе биће отворена изложба Фотографија визуална информацијанеготинског фотографа Милорада Дрче.

Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

КОНЦЕРТ СЕРГЕЈА ЋЕТКОВИЋА

web_Serge_koncert_Negotin_6У препуној сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, а у сусрет дану жена,  Сергеј Ћетковић, један од најпопуларнијих и најквалитетнијих певача у региону, на најлепши начин отворио је концертну сезону у граду Стевана Мокрањца. У години у којој обележава велики јубилеј, 20 година успешне каријере, Сергеј је у свом маниру, крајње непосредно и топло, већ првом нумером „Очи никад не старе“ одушевио Неготинце који су га, већ после првих тактова наградили богатим аплаузом. 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани